12 C
İstanbul
Cumartesi, Nisan 20, 2024
spot_img

MOTOSİKLETİNİZ İÇİN DOĞRU LASTİK NASIL SEÇİLİR?

Yol tutkunuzun keyfini çıkarabilmek için en iyi motosiklete sahip olsanız bile motosikletinize uyumluolmayan ve asfalt koşullarına dayanıklı olmayan lastikler sürüş tutkunuzu yarıda kesmenize nedenolabilir. Doğru lastik seçimi ve bakımı, lastiklerden kaynaklanabilecek olası kazaları engellerken, sürüşstilinizi ve konforunuzu da önemli ölçüde etkileyecektir. Bu nedenle keyifli ve güvenli bir motosikletsürüşü için lastik seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken noktalar bulunmaktadır. Gelin bu konfor vegüvenlik dolu noktalar neler birlikte öğrenelim.


Motosiklet lastiği seçimlerinde dikkat edilmesi gereken öncelikli konulardan birisi motosiklet dışlastiğinin hamur türüdür. Motosiklet lastiklerinde sert ve yumuşak olmak üzere iki lastik türüvardır. Sert hamurlu lastikler daha çok uzun yol ve performansı yüksek motosikletler içinuygundur. Eğer motosikletinizi günlük hayatta kısa mesafeler için kullanıyorsanız yumuşakhamurlu lastikler tercih edebilirsiniz.

Motosiklet lastiği seçim konusunda bir diğer önemli nokta da üretim yılıdır. Üretim yılının çokgeç olmaması lastik ömrünün daha uzun olmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda aldığını lastikseçiminizi sıfır ve orijinal ürünlerden yana kullanın. Eğer ikinci el bir lastik tercih ediyorsanızmutlaka üretim yılını ve lastik dişlerini kontrol edin.

Motosiklet lastiği seçimi konusunda motosikletinizin kullanım alanı ve amacı büyük önemtaşımaktadır. Lastiklerinizi mutlaka kullanım alanınıza uygun seçmelisiniz. Eğer motorunuzla fazlayük taşıyor ya da apur yükler için kullanıyorsanız mutlaka lastik seçiminizi bu durumu gözönünde bulundurarak yapmalısınız. Lastiklerde yük sınıflarına göre belirli ayrımlar yapılmaktadır.Bu konuda bir uzmandan destek almak en doğrusudur.


Lastikler iklimlere göre farklılık göstermektedir. Bu nedenle motosiklet lastik seçiminizde gözönünde bulundurmanız gereken faktörlerden biri de yaşadığınız yerin iklim koşullarıdır.Yaşadığınız yer yoğun kar yağışı olan bir yer değilse veya karlı havalarda motosikletkullanmıyorsanız standart iklim koşullarına uygun lastikler tercih edebilirsiniz. Fakat yaşadığınızbölgede kış ayları zorlu geçiryorsa ve karlı havalarda motosiklet kullanıyorsanız (ki bizgüvenliğiniz için çok tavsiye etmiyoruz) kış aylarına uygun lastikler tercih etmelisiniz.Lastik türlerini mevsimsel özelliklerine göre birbirinden ayırmak istiyorsanız lastiğin üst kısmındakar tanesi sembolüne bakabilirsiniz.

Motosiklet lastiklerinizin doğru seçimler olması için lastiklerin çok yönlü olanaklar sunmasıgerekir. Motor lastiği aldığınızda lastik size paket halinde farklı imkanlar sağlar. paket halindesunulan bu imkanların içerisinde; uzun ömür, yakıt tasarrufu ve güvenlik gibi önemli faktörlerbulunur. Yani tek bir lastik ile aradığınız imkanları bulabilirsiniz. Bu imkanların tamamı kişi içinhayat kurtaran birer avantaja dönüşür.

İlgili Yazılar

spot_img

Son Yazılar