12 C
İstanbul
Cumartesi, Nisan 20, 2024
spot_img

MOTOSİKLETLERDE NEDEN ORİJİNAL YEDEK PARÇA KULLANMALIYIZ?

Motosikletlerimizin her bir parçası biz sürücüler için oldukça önemlidir. Bu parçalar arasında önemsıralaması yapmak ve önemli görmediğimiz parçaları göz ardı etmek veya olası arızadurumlarında arıza durumunu göz ardı etmek ve bakımını zamanında yaptırmamak oldukça yanlıştır.Genel kanıya göre motosikletin en önemli parçaları motoru veya freni olarak görülür. Tabii ki buparçalar oldukça önemlidir. Hatta motosikletimizin kalbidir ama unutmamalıyız ki tıpkıvücudumuzdaki her organ nasıl birbirine bağlı ise motosikletimizin de her parçası birbirine bağlıdır.Nasıl ki damarlarımızdaki bir tıkanıklık kalbimizde bir rahatsızlığa yol açıyorsa, motosikletimizinsistemlerindeki herhangi bir arıza da motorumuzda bir arızaya neden olabilir. Bu nedenle herhangi birparçasında meydana gelen hasara kulak vermeli ve zamanında bakımını yaptırmalıyız. Kimi zaman budüşünce motosikletimizin parça değişimlerinde de hâkim olmaktadır. Motorumuz ve frenlerimizorijinal olsun diğer parçalar uygun fiyatlı bir muadil olsa da olur diye düşünülmektedir. Bu düşünce ileyüksek maliyetli orijinal parçadan kaçınılmak istense de zamanla muadil parçaların deforme olması vearıza vermesi kaçınılmazdır. Bu arızalar da motosikletlerimizdeki orijinal parçalara zarar vermektedir.Böyle bir durumda bakım ve tekrar parça değişim ücreti düşüldüğünde bize çok daha pahalıya mâlolmaktadır. Bu tarz olası bir durum yaşamamak adına gelin neden muadil yedek parça yerine orijinalyedek parça seçmemiz gerektiğine beraber etraflıca bakalım.


Muadil ile Orijinal Yedek Parça Farkları Nelerdir?

• Orijinal yedek parçaların pek çoğu garanti belgesi içerebilirken muadil parça üreticilerininbirçoğu garanti vadedememektedir.


• Orijinal yedek parçalar, motosikletin asıl parçası kadar performans gösterebilirken muadilparçalardan aynı performansın beklemesi mümkün değildir. Ayrıca söz konusu muadil parçalar, aracınvar olan performansını da aşağı çekerek ömrünün kısalmasına yol açmaktadır.


• Orijinal yedek parçalar çok uzun süreli kullanımları mümkün kılmaktadır. Dolayısıyla bu da sürücüyegüven vermektedir. Muadil parçaların ise ne zaman sorun meydana getireceği kestirilemez. Bu durumda tabiri caizse sürücüyü devamlı diken üstünde bırakmakta, sürücünün yarı yolda kalmasına sebepolmaktadır.


• Muadil yedek ürünler, genellikle hurdaya çıkmış parçalardan meydana geliyor olması nedeniylerahatlıkla temin edilebilir gibi görünebilmektedir. Oysa durum bunun tam aksini içermektedir.Motosiklet sürücüsünün, aracı için ihtiyaç duyduğu yedek parça hemen o an temin edilemiyorolabilmektedir. Üstelik bu durum oldukça sık meydana gelmektedir. Böyle zamanlarda sürücüler,motosikletleri için en uygun olan yedek parçasının bulunabilmesini beklemektedir. Dolayısıyla bu daalışveriş sürecini hayli uzatmakta ve motosiklet kullanımını kısıtlamaktadır.




Orijinal Yedek Parçanın Avantajları Nelerdir?

• Orijinal yedek parçaların temini, muadil olan parçalara kıyasla her zaman için daha kolay ve hızlıdır.Nitekim sürücüler, diledikleri yedek parçayı markanın kendi mağazasına giderek teminedebilmektedir. Bu da gereksiz bekleme sürelerini engellemektedir.

• Orijinal yedek parçaların birçoğu garanti belgesi içermektedir.

• Orijinal yedek parça kullanımı, sürücüye daima güven vermektedir. Nitekim orijinal yedek parçalar,aracın esas parçasına en uygun olanlardır. Bu sayede sürücüyü yarı yolda bırakmamakta ve olasıkazalara engel olmaktadır.

• Orijinal yedek parçalar, muadil olan parçaların aksine aracın performansını düşürmek yerine varolan performansın korunmasını sağlamaktadır.



İlgili Yazılar

spot_img

Son Yazılar