16.7 C
İstanbul
Perşembe, Nisan 18, 2024
spot_img

UZUN YOLDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN UNSURLAR

Bahar havalarının son derece davetkâr olduğu şu günlerde motosiklet tutkunlarının da çoktan uzun yolhazırlığı yapmaya başladığını biliyoruz. Motosiklet kullanıcılarının en sevdiği havalar olan bahar aylarıuzun yol için ideal koşulları sağlamaktadır. Ne havasıyla üşütür ne de sürüşünüzü zorlaştıracak sıcaklığasahiptir. Adeta keyifli bir uzun yol yolculuğunun anahtarı niteliğindedir bahar havaları. Gel gelelim kiuzun yola ister yazın ister kışın istersek de bizim için optimum konforu sağlayan bahar aylarında çıkalımmutlaka yola çıkmadan ve yolda almamız gereken önlemler bulunmaktadır. Gelin dikkat edildiğinde uzunyol keyfimize konfor katacak önlemlere birlikte göz atalım.

Yola Çıkmadan Motosiklet Bakımınızı Yaptırın

Yolculuk boyunca size eşlik edecek en yakın arkadaşınız motosikletinizdir. Sürüş esnasında yarı yoldakalmak istemiyorsanız yol arkadaşınızın bakımlarını yaptırmadan yola çıkmamalısınız. Yağından suyuna,balatalarından fren disklerine kadar genel bir motosiklet bakımı hem yolculuğunuzun yarıda kesilmesiniengeller hem de motorun tüketeceği yakıt miktarını azaltarak uzun yol maliyetini düşürür.

Ekipmanlarınızı Eksiksiz Giyinin

Şüphesiz ki ister şehir içinde kısa mesafeli sürüşler yapıyor olalım istersek de şehir dışında uzun yolyolcuklar, güvenliğimiz için olmazsa olmaz ekipmanlarımızı yanımızdan ayırmamamız gerekmektedir.Kaskımızdan dizliğimize, ceketimizden eldivenlerimize kadar güvenliğimizi sağlayan ekipmanlarımızımevsime uygun olarak tercih etmeli ve uzun yolculuklarımıza tam korumalı çıkmalıyız.

Oturuş Pozisyonunuza İyi Karar Verin

Motosikletinizle yapacağınız 1 saatlik yolculuğun yoruculuğu ile 7-8 saat süren bir yolculuğun yoruculuğuarasında ciddi farklar vardır. 7-8 saatlik yolculuklarınızda ayaklarınız, kollarınız ve vücudunuzun sırtbölgesi ciddi anlamda yorulacaktır. Bunu engellemek adına yola çıkmadan önce uzun yol motoruüzerinde birkaç değişik oturuş pozisyonu denemekte ve sizi için optimum pozisyonu bularak yolaçıkmanızda fayda var.

Yolda İhtiyaç Duyacağınız Eşyalarını Yanınıza Alın

Uzun yol yolculuğunu sizin için keyifli hale getirecek en önemli noktalardan birisi, ihtiyaç duyduğunuzeşyalara erişim sağlayabilmektir. Bu nedenle yedek kıyafetlerden atıştırmalıklara, navigasyondan motormalzemelerine kadar uzun yolda ihtiyaç duyacağınız eşyaları yolculuk öncesi tedarik etmekte fayda var.

Beslenmenize Dikkat Edin

Uzun yola çıkmadan önce midenize yüklenmeden hafif bir sabah kahvaltısı yapın. Molalarınızda da ağıryiyeceklerden kaçınmaya çalışın. Eğer büyük bir öğün yemek istiyorsanız bunu yolculuğunuzu bitirdiğinizana saklayın. Çünkü vücudunuz büyük öğünleri hazmetmek için daha fazla enerji harcayacak ve bu dauykunuzu getirecektir. Aynı zamanda yolculuk esnasında uzun süre yiyecek satan bir yere denkgelemeyebilirsiniz, bu nedenle yanınızda mutlaka atıştırmalık ve su bulundurulun.

Nerede Olursanız Olun Teknoloji Yanınızda Olsun

Teknolojini her alanda hayatımızı kolaylaştırdığı gibi yolculuklarda da aynı kolaylığı bizi sunmaktadır. Birbluetooth özellikli kask tercih ederek yolculuk sırasında telefona cevap verme, arama yapma ve müzikdinleme gibi seçeneklere sahip olup yolculuğunuzu keyifli bir hale getirebilirsiniz. Bu tip kasklarnavigasyon yönlendirmesi yaparak da sizi yolculuk esnasında haritaya bakmak, rotayı telefon takipetmek gibi dikkat dağıtıcı etmenlerden kurtarır.

İlgili Yazılar

spot_img

Son Yazılar