12.6 C
İstanbul
Cuma, Mayıs 3, 2024
spot_img

İstanbul’a Yakın Motosikletle Gezilecek Rotalar

İstanbul’a Yakın Motosikletle Gezilecek Rotalar

Motosiklet gezileri stresten uzaklaşmanın en keyifli yollarından biridir. Siz de yoğun iş hayatına küçük bir mola vermek için hafta sonu tatilinde İstanbul’a yakın motosiklet rotalarını tercih edebilirsiniz. Bunun için tek ihtiyacınız bir sırt çantası ve motorsiklet. Aracınız yoksa bile kiralayarak gezinizi planlayabilirsiniz. Motorsiklet ile gezi yapmanın en büyük avantajı ise çok fazla trafik sorunu yaşamamak, süreden tasarruf sağlamak olabilir. Gezmeyi seviyorsanız, bunun için küçük fırsatları bile değerlendiriyorsanız ve iyi bir motorsiklet kullanıcıysanız İstanbul’a yakın motosikletle gezilecek yerler nerelerdir, gelin birlikte bakalım.

Motosiklet ile İstanbulda Gezilecek Rotalar

Kandıra

Kandıra

İstanbul’a yakın rotalar arasında öne çıkan Kandıra, Kocaeli’nin İstanbul’a 129 km mesafede bulunan bir ilçesi. Yeşil alanları, havası, el değmemiş güzelliği ile eşsiz bir tatil mekanı. Motosikletinizle iki saate yakın bir sürede buraya ulaşmanız mümkün. Kandıra’ya gitmişken muhakkak Kerpe’yi görmelisiniz. Deniz manzarasıyla çevrili Kerpe kayalıkları görülmeye değer nadir yerlerden. Üstelik mevsim yaz ise Kerpe’de güneş, kum ve denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Bölgede apart ve butik otellerde mevcut. Tercihinize göre uzun veya kısa süreli tatil için keyifle vakit geçirebileceğiniz yerlerden.

Ağva

Ağvada gezilecek yerler

İstanbul’a yakın illerin gezilecek alanları denildiğinde akla ilk gelen yerlerden birisi şüphesiz Ağva. Şile’ya bağlı, Göksu ve Yeşilköy dereleri arasında, Gürlek mağarası gibi tarihi-kültürel alanlara sahip bir sahil kasabası. Turistik gezilerin vazgeçilmez mekanlarından. Yeşilin, denizin iç içe olduğu, sakin ortamı ile insana huzur veren bir yer. Ağva’ya Kocaeli-Kandıra yolu veya Şile yolu üzerinden ulaşmanız mümkün. Tatil mekanı olduğu için konaklama, yeme-içme alanları açısından da iyi şartlara sahip. Kahvaltı yapmadan yola çıktıysanız yol üzerindeki gözlemecilerde karnınızı doyurabilirsiniz. Doğa içerisinde çadır kurmayı sevenlerdenseniz, Ağva’daki kamp alanlarını da tercih edebilirsiniz. Ağva’ya Şile üzerinden gidecekseniz ve virajlı yollarda rüzgarı arkanıza alarak gitmeyi seçenlerdenseniz bu rotada sakin bir gezi yapmanız önerilir. Motorsiklet ile yolculuk yaparken manzaralı alanlarda durup fotoğraf çekmek, manzaranın keyfini çıkarmak gezinizi daha anlamlı kılar.

Yedigöller

bolu yedigöller gezilecek yerler

Bolu’nun temiz havası, yeşili içinde turistik alanlarından. Özellikle sonbaharda oluşan renk cümbüşü içerisinde eşsiz bir manzaraya sahip. Kızılağaç, gürgen, meşe, ıhlamur, sarıçam gibi ağaç türlerine sahip ormanlarda sonbaharda yeşilin her tonunu görebilirsiniz. Doğa içerisinde kamp, yürüyüş, piknik yapmayı sevenler için güzel bir rekreasyon alanı. Uzun süreli bir tatil düşünüyorsanız Yedigöller’de konaklama imkanı da mevcut. Yedigöller’e gitmek isteyenlerin bahar, yaz mevsimini tercih etmesi de önemli. Kış ayında karlı günlerde bu güzergaha gidilmesi yol güvenliği açısından tavsiye edilmez. Ancak doğanın canlandığı ilkbahar mevsiminde Yedigöller, vazgeçilmez gezi rotalardan birisidir. İstanbul’a 310 km mesafede yer alan Yedigöller’e İstanbul-Bolu yolu veya İstanbul-Ankara yolundan ayrılarak ulaşabilirsiniz.

İğneada Longozu

iğneada longozu gezilecek yerler

Istranca Dağları’nın kıyısında Kırklareli sınırları içerisinde yer alan rota, eşsiz bir doğaya sahip. Rota’da trafik sorunu yoktur ancak yollar virajlıdır. Azami dikkat ile sürüş yapmanız gereken bir yol güzergahına sahiptir. Kırklareli kıyıköy yolu üzerinden İğneada’ya ulaşabilirsiniz. İstanbul’a yaklaşık 240 km mesafede yer alan İğneada’ya ulaşmak için Kışlacık, Kızılağaç ve Demirköy’ü geride bırakmanız gerekli. İğneada Longozu’nu güzergaha vardığınızda muhakkak görmelisiniz. 2007 yılında milli park ilan edilen bu alan, yeşili, gölü ve ekosistemi ile ziyaretçilere açık. Sakin, sessiz ortamı ile tatil için ideal mekanlar arasında. İğneada longozu; 5 farklı göl, 544 bitki çeşidi, tatlı su balığı, kuş türlerine sahip. Ekosistem, florası sayesinde İğneada longozu her mevsim farklı bir güzelliğe bürünür. Spor yapmayı seviyorsanız Mert Gölü üzerinde Kano ile kürek çekerek ormanın kıyılarını gezebilirsiniz.

Kıyıköy

kıyıköy gezilecek yerler

Kıyıköy, Kırklareli’ne gitmişken görülmesi gereken bir balıkçı kasabası. İstanbul’da motor ile 2-3 saatte ulaşabileceğiniz güzergahlar arasında. Yeşil ormanları,kumsalı ile ziyaretçilerine güzel bir tatil imkanı sunar. Denize girmeyi sevenler Kıyıköy kumsalını tercih edebilir. Kasabanın geçim kaynağı balıkçılık olduğu için birçok mekanda taze balık lezzetini tadabilirsiniz. Ayrıca kasaba, balıkları dışında manda yoğurdu ile de ünlü. Yörede konaklamak için pansiyon mevcut, çadır ile kamp yapma imkanı da var. Kıyıköy’de fotoğraf çekimi, tracking, doğa sporları gibi aktivitelerle vakit geçirebilirsiniz. Kıyıköy kalesi, Selvez koyu, Aşıklar tepesi, Kasatura tabiat koruma alanı, Kıyıköy mağarası, Kazan ve Pabuç dereleri gitmişken görmeniz gereken alanlardan.

Maşukiye

maşukiye gezilecek yerler

Kocaeli Kartepe’de yer alan bir güzergah. İstanbul’a 129 km uzaklıkta yer alan Maşukiye görülmesi gereken yerlerden. Deresi, yeşil alanları, konaklama imkanları ile hafta sonu tatili için ideal. Sonbaharda, yaz ve ilkbahar mevsiminde yapılacak motosiklet gezileri için tercih edilebilir rotalardan. İstanbul’da Maşukiye’ye 1-1,5 saat arasında ulaşabilirsiniz. Günübirlik geziler içinde Maşukiye’ye kısa bir seyahat planlayabilirsiniz. İstanbul TEM, E5 otoyolundan Adapazarı güzergahından Sapanca sapağına ayrılarak Maşukiye’ye gidebilirsiniz. Maşukiye’ye gelmişken, Sapanca Gölü, Aygır deresi, Çiğdem, Soğucak ve Dikmen yaylalarını ziyaret etmek gezinizi daha keyifli hale getirir. Maşukiye’nin alabalık restoranlarını mutlaka denemeniz önerilir. Hareketli bir yaşama sahipseniz paintball gibi etkinlikler, ATV gezileri Maşukiye’de yapılabilecek aktiviteler arasında.

Acarlar Longozu

Sakarya’nın Karasu ilçesine yakın, İstanbul’a 191 km mesafede bulunan Acarlar longozu, yeşili, doğasıyla ziyaretçilerin ilgisini çeker. Motosiklet ile İstanbul’dan yaklaşık 2 saat sürede Acarlar Longozu’na varabilirsiniz. Gür bitki örtüsü, kuş çeşitleri ile eşsiz bir ekosisteme sahip. Acarlar Longozu’nda yeme-içme ve konaklama imkanı da bulunur. Acarlar Longozu’na gitmek isterseniz sonbahar mevsimini tercih etmeniz önerilir. Sonbaharda yeşilin her tonuna bürünen ormanlar size güzel bir manzara sunar. Longoz’da yer alan ahşap platform ile 20 dakikalık bir yürüyüş aktivitesi bu gezinin olmazsa olmazlarından. Su üzerine kurulmuş platform sayesinde, derenin üzerinde yer alan çiçek açmış nilüferleri bu yürüyüşte daha yakından seyredebilirsiniz.

Kumbağ-Şarköy-Uçmakdere

Kumbağ-Şarköy-Uçmakdere yezilecek yerler

Tekirdağ’a bağlı Şarköy ilçesinde yer alır. Kumbağ, Şarköy, Uçmakdere güzergahı motorsiklet gezileri için önemli rotalardan. Uçmakdere eski yaşam dokusu ve yerleşim kültürünü görmeniz için güzel bir bölge. Marmara Denizi manzarası, Ganuç Dağları’nın yeşili ile insanı dinlendiren bir ortama sahip. İstanbul-Tekirdağ güzergahında Tekirdağ şehir çıkışından Kumbağ istikametine saparak rotaya ulaşabilirsiniz. Ancak kavisli yolları açısından güvenli sürüş için dikkatli olmanız, yağmurlu günlerde yola çıkmamanız önerilir. İstanbul’a oldukça yakın olan bu güzergaha günübirlik yolculuk yapabilirsiniz.

Gökçeada

Gökçeada gezilecek yerler

Gökçeada, Çanakkale’ye bağlıdır. Türkiye’nin en büyük adası olma özelliğine sahip Gökçeada Saroz Körfezi’nde yer alır. İstanbul’dan motorsiklet ile giderken Eceabat’taki limandan feribot ile buraya kolay ve hızlı bir şekilde geçebilirsiniz. Gökçeada gezisinin tadını çıkarmak için bir haftalık bir tatil süresi için yola çıkmanız önerilir. Denizi, kumu, yeşili ile Gökçeada muhakkak deneyimlemeniz gereken bir yer. Buradaki Gökçeada Kent Müzesi, Peynir kayalıkları, Sualtı Milli Parkı, Aydıncık Plajı’ndaki Tuz Gölü, Tepeköy Çınaraltı, Kaya mezarlarını görmeden gezinizi tamamlamayın. Mevsimlerden yaz ise Gökçeada Plajı’nda denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Hatta rüzgar sörfü, kitesurf gibi su sporlar yapabilirsiniz. Ayrıca Gökçeada’nın yerel lezzetleri olan cicirya, efibadem, sakızlı muhallebi, kılıç rosto, dibek kahvesi, Girit mezesi, kuzu kapama, badem tatlısını mutlaka denemelisiniz.

Delmece Yaylası

demlece yaylası resim 1

Delmece Yaylası, Yalova’nın Çınarcık ilçesine bağlı, Teşvikiye beldesi’nde yer alır. Delmece Yaylası’na Gebze Darıca’da Eskihisar’dan Yalova’ya feribotla geçerek kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz. Ahşap evleri, yeşil doğası, temiz havası ile Delmece yaylası gidip görmeniz gereken yerlerden.

İlgili Yazılar

spot_img

Son Yazılar